Степівська сільська рада

Миколаївська область, Миколаївський район

Обговорення Положення про Алею Слави

Дата: 14.03.2024 12:45
Кількість переглядів: 64

ПОЛОЖЕННЯ

про Алею Слави

 

РОЗДІЛ І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ТА МЕТА

 

1.1. Положення про Алею Слави (далі – Положення) розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  для вшанування пам`яті загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на сході України, операції Об`єднаних сил, під час військової агресії російської федерації проти України.

1.2. Метою створення Алеї  Слави є пошанування подвигу загиблих військовослужбовців, прояву поваги та шани до їх самопожертви від влади та суспільства, уважного та дбайливого ставлення до родин загиблих, координацію ініціатив та заходів між органами місцевого самоврядування та територіальною громадою.

1.3. Алея Слави включає художньо - декоративний стенд та інформаційні стенди, де розміщуються фотопортрети із зазначенням коротких відомостей про загиблих(померлих) учасників антитерористичної операції на сході України, операції Об`єднаних сил, під час військової агресії російської федерації проти України державною мовою:

- прізвище, ім’я, по батькові;

-число, місяць, рік народження та смерті;

- військове звання.

1.4. Для організації роботи та проведення збору, обробки, обліку інформації щодо персональних даних загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на сході України, операції Об`єднаних сил, під час військової агресії російської федерації проти України, виготовлення банерів із світлинами загиблих героїв, утворюється робоча група. Склад робочої групи затверджується виконавчим комітетом Степівської сільської ради.

Голова робочої групи здійснює загальне керівництво робочою групою, розподіляє обов’язки між її членами та звітує  щодо проробленої роботи.

Члени робочої групи виконують повноваження відповідно до розподілу обов’язків між керівником та членами робочої групи.

 

РОЗДІЛ ІІ. СТВОРЕННЯ АЛЕЇ СЛАВИ

 

2.1. Проект концепції Алеї  Слави проєктування та схема розташування визначається виконавчим  комітетом Степівської сільської  ради.

2.2. Алея Слави по структурі передбачає: виготовлення і встановлення металевих конструкцій, пам`ятних знаків для закріплення банерів розміром 270 х 110 із світлинами загиблих героїв, а також місце для встановлення щогли для державного прапору та гільз під квіти.

2.3. На Алеї Слави можуть проводитися урочисті заходи (покладання квітів, відвідування почесними делегаціями, проведення поминальних богослужінь, тощо). Алея Слави включається в перелік місць де відбуваються офіційні заходи з нагоди Дня вшанування земляків, які загинули під час антитерористичної операції на сході України, Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, інших свят та пам'ятних дат.

2.4. Благоустрій Алеї Слави  забезпечується виконавчими  органами  Степівської сільської ради.

 

РОЗДІЛ ІІІ. КРИТЕРІЇ ДЛЯ ЗАНЕСЕННЯ НА АЛЕЮ СЛАВИ

 

3.1. На Алеї Слави  розміщуються фотопортрети із зазначенням коротких інформаційних відомостей про загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на сході України, операції Об`єднаних сил, під час військової агресії російської федерації проти України, які проживали на території Степівської сільської ради та загинули під час виконання службових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил або померли внаслідок поранення, захворювання, смерть яких пов'язана із виконанням обов'язків військової служби або із захистом Батьківщини.

 

РОЗДІЛ ІV. ПОРЯДОК ЗАНЕСЕННЯ НА АЛЕЮ СЛАВИ

 

4.1. Пропозиції про занесення на Алею Слави можуть надавати родичі загиблого/померлого учасника антитерористичної операції на сході України, операції Об`єднаних сил, під час військової агресії російської федерації проти України або інститути громадянського суспільства.

4.2. Для занесення на Алею Слави  заявникам потрібно подати заяви/клопотання родича загиблого/померлого учасника антитерористичної операції на сході України, операції Об`єднаних сил, під час військової агресії російської федерації проти України,  на ім'я голови робочої групи.   

4.3. Розгляд заяв/клопотань здійснює робоча група  з питань вшанування пам’яті загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на сході України, операції Об`єднаних сил, під час військової агресії російської федерації проти України.

4.4. Комісію очолює голова. Склад комісії, її голова та заступник затверджуються рішенням Виконавчого комітету Степівської сільської ради.

4.5. У разі відсутності голови комісії його функції виконує заступник.

4.6. Голова комісії здійснює керівництво діяльністю комісії, організовує і контролює її роботу.

4.7. Секретар комісії:

4.7.1 Здійснює підготовку матеріалів для розгляду на засіданні комісії.

4.7.2 Повідомляє членів комісії про час і місце проведення засідання комісії та забезпечує їх інформаційними матеріалами;

4.7.3 Оформлює протоколи засідань комісії.

5. Засідання комісії вважається повноважною, якщо на ньому присутні не менш як дві третини загальної кількості її членів.

6. Рішення комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого. Рішення комісії оформляється протоколом, що підписується головою та секретарем.

7. Відповідальними за виготовлення та розміщення інформаційних стендів та фотопортретів на Алеї Слави   є виконавчий комітет Степівської сільської ради та робоча група .

 

РОЗДІЛ V. ФІНАНСУВАННЯ СТВОРЕННЯ ТА УТРИМАННЯ АЛЕЇ СЛАВИ

  

5.1. Благоустрій (утримання у належному естетичному та санітарному стані Алеї Слави  здійснюється за рахунок коштів бюджету Степівської сільської ради.

5.2. У випадку наруги над банерами, які встановлено на Алеї Слави  навмисного нищення, руйнування, псування або викрадення предметів, що знаходяться на Алеї Слави, здійснюється за рахунок коштів бюджету Степівської сільської ради з наступним їхнім відшкодуванням за рахунок винних осіб.

5.3. На території Алеї Слави  забороняється:

- їздити на автомобілях, мотоциклах, мопедах, або будь-якому іншому виді транспорту;

- порушувати тишу і порядок;

- вигул домашніх тварин;

- розводити багаття, робити розкопку ґрунту;

- залишати сміття, запаси будівельних та інших матеріалів.

 

РОЗДІЛ VІ. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Рішення щодо занесення до Алеї Слави може бути оскаржене у встановленому порядку, відповідно до діючого законодавства.

ПОЛОЖЕННЯ про Алею Слави


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь