Степівська сільська рада

Миколаївська область, Миколаївський район

Звіт №22 «Звіт старости Катеринівського старостинського округу»

Кількість переглядів: 173
Скликання: XVIII
Сесія: __
Тип документу: Звіт
Дата: 22.02.2022
Автор: Стрілецький Анатолій Миколайович
Номер документу: 22
Назва документу: Звіт старости Катеринівського старостинського округу
Прикріплені файли:

ЗВІТ

про роботу старости Катеринівського старостинського округу за 2021 рік

 

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», Конституцією України, Постановами Кабінету Міністрів України, Регламентом Степівської сільської ради, Положеннями про старосту та іншими нормативно- правовими актами,  звітую про роботу Катеринівського старостинського округу за 2021 рік.

До складу Катеринівського старостинського округу входить три населенні пункти:

Катеринівка, Весняна Квітка, Новокатеринівка.

Загальна площа старостату343,50 га .чисельність населення на 01.01.2022 року по старостинському округу складає – 1466 осіб із них  : дошкільнят – 58, дітей шкільного віку-  205 , пенсіонерів 332 , осіб працездатного віку 815.

На  території працює три підприємства: ТОВ «Гарант Агро», ТОВ ПрАТ «Миколаївське», СФГ «Колос» з яких непитому вагу займає сільське господарство. Також питому вагу  в сплаті податків  відіграють фізичні особи підприємницької діяльності чисельність яких складає 12 осіб та   152   одноосібники.

На території Катеринівського старостинського округу  знаходиться  два водойоми Миколаївське водне господарство де займаються риборозведенням. Територією села Новокатеринівка  проходить Херсонська залізниця, яка займає площу 182 га.

Суттєвими джерелами наповнення бюджету є ПДФО за попередніми розрахунками у сумі178273,00 тис грн., акцизний збір18582,00 тис. грн. єдиний податок 1549935,00 грн. земельний податок – 759522,00 грн.

На території Катеринівського старостинського округу працює дві  ЗОШ школи   І-ІІІ ступенів – Катеринівська та Новокатеринівська де навчається  132 учнів також функціонують два дошкільні навчальні заклади «Барвінок» в с. Новокатеринівка та «Малятко» в селі Катеринівка  де виховується 30 діток.

Медична допомога населенню старостинського округу надається Новокатеринівською амбулаторією, Широколанівською сільською  лікарнею, Степівською сільською лікарнею та Михайлівським  ЦНПД. Є потреба  фахового спеціаліста  на ФАП в с. Катеринівка.

Для розвитку культури і духовності на території старостинського округу працюють клуб в с. Новокатеринівка та БК в с Катеринівка дві бібліотеки в с .Катеринівка та Новокатеринівка, православна церква в с. Новокатеринівка, капличка в с. Катеринівка, пересувне поштове відділення.

Я як староста, член виконавчого комітету беру участь у засіданнях сесій , виконавчого комітету сільської ради, нарадах різного спрямування , де представляю інтереси мешканців старостинського  округу. Виконую доручення сільської ради  її виконавчого комітету, секретаря сільської ради, інформую про  виконання доручень.

Прийом громадян веду по місцю роботи в межах робочого часу  та в позаробочий час  за місцем проживання жителів сіл.  Здійснюю моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово – комунального господарства,  реалізації ними права на працю та медичну допомогу.  Жителі старостинського округу беруть активну участь  в соціально –економічному та культурному  житті відповідних сіл.

Прийнято на особистому прийомі 95 громадян з  питань, які розглядалися  на прийомі більшість задоволено. Усім громадянам, які звернулися- надано необхідну інформацію, контактні телефони та адресу для подальшого звернення до відповідних інстанцій у вирішенні проблем.

Також надається допомога жителям старостинського округу щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадових осіб сільської ради та їх виконавчого комітету.

За характером порушених  у зверненнях питань головне місце займають питання комунальної та соціальної сфери, ремонт доріг   водопровідних мереж, ремонт зовнішнього освітлення, якісне надання послуг електропостачання, земельні питання.

Одним з показників роботи є листування у різні інстанції для вирішення проблем старостинського округу.  За звітний  період 001.01.02021 рік по   01.01.2022 рік  кількість вихідної кореспонденції склала 42 листа, вхідної кореспонденції  32 листа це не просто ділове листування а воно приносить конкретні позитивні результати.

Протягом звітного періоду старостинський округ здійснював  ведення реєстру, було зареєстровано місце проживання 19 осіб, знято з реєстрації 29 осіб, народилося 8 немовлят, померло 19 чоловік.

Як один із напрямків  роботи надання адміністративних послуг населення є видача довідок та актів різного характеру громадянам в межах надання повноважень , так за звітній період працівниками старостату видано 302 довідки , 55 актів обстежень, вчинено 12 нотаріальних дій. Звернулися за отримання характеристик з місця проживання для пред’явлення за місцем вимоги 6 осіб.

За звітній період прийнято документів для оформлення субсидій на комунальні послуги від 77 мешканців нашої громади.

51 заяву задовольнили щодо надання земельної ділянки у власність громадянам.

З метою профілактики правопорушень адміністративного законодавства  серед населення проводиться постійна роз’яснювальна робота.

У штатах Катеринівського старостинського округу працює шість  працівників на постійній основі: староста, діловод, соціальний працівник, два працівника по благоустрою та прибиральниця службового приміщення.

Протягом звітного періоду   на території Катеринівського старостинського округу було виконано такі роботи:

  • В селі Новокатеринівка по вулиці Садова за допомогою  ТОВ ПрАТ «Миколаївське» та громадянина Сухорученко Володимира Володимировича  було накрито колодязь плитами перекриття;
  • За допомогою жителів наших сіл були виконанні роботи по благоустрою кладовищ ;
  • За допомогою КП «Прометей» та небайдужих людей  провели зачисні  роботи на стіттєзвалищах;
  • За допомогою керівництва ТОВ «Гарант Агро», СФГ «Колос» проводилися ремонтні роботи по ремонту центрального водопостачання в селі Катеринівка;
  • Підтримували задовільний стан на територіях сіл (обкошували узбіччя доріг від карантинних бур’янів, спилювали сухі  дерева, чагарники);
  • Утримували пам’ятники в належному стані;
  • Придбали та висадили саджанці дерев на території сіл біля дитячих майданчиків;
  • Облаштували пандус в лікувальному закладі села Новокатеринівка.
  • Купили бензопилу Олео Мак;
  • Було придбано запасні частини до мотокоси.
  • Зробили капітальний ремонт зали для прийому громадян.

Хочу висловити слова подяки за небайдужість та допомогу керівництву ТОВ «Гарант Агро», СФГ «Колос». ТОВ ПрАТ «Миколаївське» у вирішенні всіх проблем.

Виплачувалася матеріальна допомога  учасникам АТО, воїнам- інтернаціоналістам, дітям сиротам,  онкохворим,  хворим громадянам.

Також звітний період відзначився тим , що побудовано в попередні роки підтримувалося в належному стані, нове будівництво не здійснювалося.

Мої зусилля направлені на відновлення розвитку інфраструктури сіл ,які входять до старостинського округу.

Звітуючи сьогодні перед Вами про свою роботу, сподіваюся  на те, що  в обговорені звіту, даючи об’єктивну оцінку   роботи старости внесете конкретні пропозиції  щодо вдосконалення діяльності в подальшому.

Хочу подякувати за довіру, підтримку і співпрацю всім жителям Катеринівського старостинського округу та керівництву територіальної громади, працівникам всіх установ, закладів керівникам ФГ, хто  підтримує, хто надає поради, допомагає і словом і ділом , тим хто не просто критикує, а носить пропозиції, прикладає зусилля для покращення в роботі Територіальної громади в цілому.

Звітний період видався вкрай нелегким але з того , що планувалося зробити – зроблено.

Також залишилося ряд невирішених проблем, які обговорені в перспективному плані 2022 – 2026рр.

 

Шановні жителі нашого старостинського округу для обговорення звіту та планування роботи нашого старостату  будемо зустрічатися та обговорювати на місцях в ході щоденного спілкування. Всім бажаю здоров’я, наснаги, мирного неба та впевненості в заврашньому дні.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь